Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

dvdmchl

27. 10. 2009 15:27
Reseni je jednoduche ale nepruchozi...

žádné hranice a žádné národy...no borders no nations...

Otevřít všechny hranice aby se lidé mohli volně pohybovat a usazovat po celé planetě...

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

27. 10. 2009 15:33
Re: Reseni je jednoduche ale nepruchozi...

Je to proti lidske prirozenosti. I kdyz hranice zrusite, lide se budou shromazdovat povetsinou tam kde se narodili, v oblasti kde se mluvi jazykem, ktery ovladaji... Vetsina ani nema chut nekam cestovat. Proc? Tam kde se narodili ci vyrustali to znaji, maji tam rodinu, zazemi, znaji spolecenske zvyklosti...

0 0
možnosti
G(

Gloom (http://bakic.blog.cz)

27. 10. 2009 15:20
Doba ekonomická

To je tak. Byla doba kamenná, pak doba bronzová, doba železná... pak začala doba průmyslová a teď je doba ekonomická. Ještě dlouho bude trvat, než se namísto honby za profitem bude uvažovat a jednat ve prospěch života na zemi. A to nemyslím jen ve prospěch lidí, ale života vyváženého v souladu komfortu, zdraví, ochráněné přírody a budoucnosti. Jenomže to není chyba jen ekonomicky vyspělých zemí. Vámi zmiňovaný Súdán (a jiné země) už dávno mohl být na naší úrovni, ale to by nejdřív musela být vůle z jejich strany. Zatím mi připadne, že vyspělé země vždy vyšly vstříc těm státům, které projevili alespoň trochu dobré vůle. A nemám tím na mysli jenom poslání nějakých dotací a nárazové pomoci, která stejně přijde vniveč. Ono je totiž i ekonomicky výhodné, když se zemi třetího světa podaří vylézt z bahna a otevře se tím další trh. Prostě doba ekonomická.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

27. 10. 2009 15:35
Re: Doba ekonomická

"Ještě dlouho bude trvat, než se namísto honby za profitem bude uvažovat a jednat ve prospěch života na zemi." tohle jednani a konani zde lidstvo provadi uz par tisic let... Takze ano, asi to jeste chvili potrva, nez se lide zmeni...

0 0
možnosti
J

jirkaknop

27. 10. 2009 14:53
Problém abstraktního milosrdenství

je v tom, že jej nelze realisovat. Ano - umírají děti hladem, vraždí se, znásilňuje.. Ovšem jedinec nemá žádný nástroj změny. Může jen trochu přilepšit. My nejsme schopni vyřešit problém, aby nám vládli charakterní a poctiví lidé. Přes tyto volené zástupce jedině můžeme ovlivnit situaci potřebných. Osobní akt je sice možný, ale naprosto nic neřeší. Všimněte si, že na sbírky na konkrétní lidi vždy přijde dost peněz. Ale to Africe nepostačuje. Musíme vzít armádu, převzít moc, investovat, dát lidem vzdělání, půdu a potom jim vládu vrátit. Ale máme my takovou vládu a takovou státní moc, aby situaci nezneužila? Podívejte na Afghánistán..Mají pomoc? Mají školy a potraviny? A přece tam stále umírají..

0 0
možnosti
P

pslama

27. 10. 2009 18:08
Re: Problém abstraktního milosrdenství

RE: Musíme vzít armádu, převzít moc, investovat, dát lidem vzdělání, půdu a potom jim vládu vrátit.

Tento názor je nerealistický. To by bylo možné, kdyby byla pouze jedna taková země a v ní by byl vyhlášen protektorát OSN. Bohužel okolo jsou země, které jsou na podobné úrovni vzdělání i zvyků. Odtud jsou podporováni nepřizpůsobiví obyvatelé k odporu proti západní pomoci. Jak by chtěl autor přesvědčit obyvatele zaostalé země (např. Afganistan), aby bez vzdělání pochopili snahy vyspělejší země na jejich povznesení? Oni  ani nechtějí získat vzdělání od jinověrců, protože je to  v rozporu s jejich současnou vírou. Nemá to řešení. Proto zasahování do přirozeného vývoje takových zemí je velmi nákladné a v konečném důsledku je těmito lidmi pomoc i odmítnuta. Navíc tito lidé žijí svými zvyky a vzděláním ve středověku. Řídí se vírou, která se od 7. století nijak nevyvíjela. Ta víra jim zapovídá říci si při poskytnutí půjčky o úroky. Oni by vlastně mohli žít pouze v socialismu.

0 0
možnosti
K

kion1111

27. 10. 2009 13:00
Antikarma

Především, je nikdo nenutí množit se jak kobylky, aniž by dokázali své potomky uživit, a nikdo je nenutí se navzájem vraždit, zabíjet(mluvíte-li o Súdánu, kde vina padá na muslimy za genocidu křesťanského jihu, a považte otroctví!!!)

Chápu, že dá námahu zjistit si fakta, ale když nic nevíte aspoň držte ústa;-€Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Jsem rozená optimistka, milující život a vše, co s sebou přináší... Ráda cestuju a poznávám nové lidi i jiné kultury. Pracuji jako terapeut a kouč osobního rozvoje www.jolanadominguez.cz.
Mimo jiné se věnuji prodeji šperků a bižuterie z přírodních materiálů a polodrahokamů, které i sama vyrábím. Více na www.aaa-taino-galerie.com