Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LCypher

20. 3. 2011 16:38
to se zase příliš generalizuje

Berete své vlastní zkušenosti a názory coby mustr, který aplikujete na celou společnost, protože tak je to správné a tak to má být. Klidně si dál myslete že tomu tak je, ale nesouhlasím s Vámi. Kouřím především dýmku a kupodivu to není proto, že by mi chyběla sebejistota, samostatnost či vlastní názor. Dýmky jsou krásné předměty a tabák mám rád. Tak to je, necítím potřebu to ani nijak obhajovat, prostě kouřím rád a kouření dýmky je pro mě taková svého druhu meditace, co mi dodá klidu na duši. Nemusíte opakovat různé antikuřácké teze, je to vaše rozhodnutí, že jste přestala kouřit, tak se jej držte. Ale nehaňte ostatní co tyto názory nesdílejí, to také není zrovna důkazem vyzrálé osobnosti...

0 0
možnosti

jerrys22

18. 3. 2011 15:11
:-((

Nechápu, proč se mi pořád někdo snaží podsouvat, že jsem nesamostatná, že nejsem osobnost s vlastním názorem, že potřebuji berličku, že se snažím za něco schovávat. A to jen proto, že kouřím.

Jsem samostatná, jsem osobnost, mám vlastní názory (a umím si je obhájit),nejsem méněcenná a netrpím žádným komplexem. A nejsem žádnej blbec, co neví, co s rukama.

Kouřím. Hodně. PROTOŽE MI TO CHUTNÁ ;-)

0 0
možnosti

MayaMoya..

18. 3. 2011 17:32
Re: :-((

Souhlas...R^

0 0
možnosti

Saša

18. 3. 2011 10:42
Asi jde o tři vlivy.

1. psychologický (dudlík )

2. biochemický (nikotin rozhojňuje v mozku receptory pro L-dopamin)

3. čistota ovzduší.

První dva body jsou rozebírány leckde a lecjak, není třeba nosit další dříví do lesa. Ale problematice ad 3 se nikdo nevěnuje. Přitom časová souvislost se zdá být jasná... Naši předkové žili v zakouřeném prostředí. Nejprve v jeskyních, v nichž oheň z dříví dostupného bez pil a seker dělal nepochybně vydatnou "mlhu". Později v chatrčích a domcích bez komínů, z nichž kouř z otevřených ohnišť odcházel střechou, takže v nich také čistý vzduch rozhodně nebyl. Spolu s "komínovou revolucí" se začalo rozmáhat kouření. Budování domů s komíny uzavřelo oheň do kamen a kouř do komína - v obytných místnostech začalo najednou být čisto. Najednou se tam všude dýchal čistý vzduch. A kyslíku začalo být v lidské krvi po těch tisíciletích života v kouři najednou nějak moc... a tak se začalo rozšiřovat kouření. Po zavedné dálkového vytápění přímo exponenciálně.

0 0
možnosti

pepa játro

18. 3. 2011 11:24
Re: Asi jde o tři vlivy.

hazký!

takhle jsem na svoji závislost zatím nepohlížel.

dost nám ale čoudí kotel, tak bych to mohl použít jako náhražku nikotinu:-)

0 0
možnosti

laduk

18. 3. 2011 10:16
hm...

To se každýmu nepovede, gratuluju Dominguezi.

0 0
možnosti

lost

18. 3. 2011 10:02
úžasně korektní článeček

..já si nemnoho nikotinového dýmu ponechám k vylepšení duševní koncentrace v obludně rozptylujícím prostředí, jaké současná civilizace ,,poskytuje,, :-)

0 0
možnosti

Dr No

18. 3. 2011 10:02
S kouřením je to asi tak

Přišlo k nám ze zámoří a první lidé, kteří kouřili, tím dokazovali, že na to mají a že jsou odvážní a moderní. Tím se samozřejmě vytvořil pozitivní pohled na kouření a stále víc lidí začalo kouřit, aby byli "in". Pak se s toho postupně stal obrovský kšeft, který samozřejmě potřebuje, aby kouřilo co nejvíc lidí. Všemi prostředky jsou lidé přesvědčováni, že kouření je něco úžasného, že to je požitek. Dokonce i současný trend, kdy se jakoby oficiálně proti kouření bojuje, je skrytou reklamou na kouření. Zdůrazňování škodlivosti kouření pasuje kuřáky na hrdiny, kteří kvůli své "vášni" pohrdají smrtí a nebezpečím. Neustálé zdůrazňování toho, jak je strašně obtížné přestat kouřit, zase kuřákům poskytuje záminku, aby to ani nezkusili. A největší současnou reklamou na kouření je skutečnost, že se ve všech filmech a televizních pořadech neustále kouří - z toho si samozřejmě každý kuřák vezme to, že kouřit je přece normální a to o té škodlivosti jsou jen takové přehnané kecy ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Jsem rozená optimistka, milující život a vše, co s sebou přináší... Ráda cestuju a poznávám nové lidi i jiné kultury. Pracuji jako terapeut a kouč osobního rozvoje www.jolanadominguez.cz.
Mimo jiné se věnuji prodeji šperků a bižuterie z přírodních materiálů a polodrahokamů, které i sama vyrábím. Více na www.aaa-taino-galerie.com