Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Viki007

24. 1. 2011 21:04
Mléko mám rád,

ale mléko, ne ten podvod, co se tu za mléko vydává :-/:-/.

0 0
možnosti

Astaroth

24. 1. 2011 8:40
NE!!!!

Je to nehorazny hnus, nejde o biologickou intoleranci, ale zdviha se mi zaludek uz pri pomysleni na to, odkud to je a ze bych tu pachnouci mastnou tekutinu odporne konzistence mel vypit. Jogurty, syry a tvaroh mi nevadi.

0 0
možnosti

cara al sol

23. 1. 2011 23:36
Intolerance na mléko

Klidně věřím, že něco podobného existuje. Stejně jako někdo nesnáší lepek, někdo ořechy, někdo má alergickou reakci i na sluníčko nebo na mráz. Přesto jsem ještě nikdy neviděl, že by někdo tak fanaticky brojil proti konzumaci lískových oříšků, chleba nebo doporučoval lidem obecně raději v létě vůbec neopouštět ve dne dům. A takové ty řeči o tom, že tělo dospělého člověka není uzpůsobeno k pití mléka, beru rovněž s rezervou. V přírodě se nevyskytuje prakticky nic, co jíme (v té podobě, na kterou jsme zvyklí, rozhodně), kromě některých planých druhů ovoce, které zase třeba nerostou v našem klimatickém pásmu, z čehož makrobiotici a spol. už předem dostávají osypky. Nějak se mi nezdá, že by svobodnému a serióznímu výzkumu bránila mlékárenská lobby, protože to by neexistovaly ani důvěryhodné studie o škodlivosti alkoholu apod. Prostě jsem zatím nezaznamenal žádný materiál na toto téma, který bych bral vážně. Přesto díky za článek.

0 0
možnosti

Luborka

24. 1. 2011 8:17
Re: Intolerance na mléko

A jak by musel vypadat takový materiál aby jste ho vážně bral? ;-)

0 0
možnosti

viveka

23. 1. 2011 21:11
Pro mně je podstatná jediná věc

A to ta, že aby se mlíko dostalo na náš stůl, musí se už úplně malinký telátka odebrat jejich mámám, držet odděleně a krmit náhražkama, což je obrovsky surové jak pro mládě tak pro mámu. To mi úplně postačuje jako důvod, abych svou spotřebu mlíka maximálně omezila.

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

23. 1. 2011 21:16
Re: Pro mně je podstatná jediná věc

Každý máme svoje důvody...

0 0
možnosti

duhacenzor

22. 1. 2011 16:02
Já bych, autorko, dodal

jeden příběh z mého mládí, když moje babička (dožila se věku 91 let v plné duševní a tělesné svěžesti , až na poslední tři týdny před smrtí, to už jen té duševní) četla v médiích a viděla v TV všechny ty "zasvěcené" komentáře, týkající se škodlivosti jídla, pronesla vždy větu: "To bych podle vás nesměla za chvíli žrát nic.", uvařila poctivou staročeskou bramborajdu, vepřo-knedlo-zelo a štrůdl, zapila pivkem, uvařila si kafe, vykouřila pár cigaret, pak si šla na hoďku dvě zdřímnout, ostatním pochutinám včetně mléka másla a spol se samozřejmě také nevyhýbala. Od dětství. "Co nedáš do jídla, dáš do doktorů, žaludek si chraň, dávej mu na co má chuť a nikdy ho netýrej dietou, ta je jen na pár dní pro těžce nemocného", dodávala.

Zkus také jako ona všechny ty "objevy" škodlivých jídel totálně ignorovat, doba se mění, zelení vědci nás po rudých hladomorech chtějí začít krmit šváby (viz článek na MF) , tak možná máš před sebou jen pár let, kdy si ještě pochutnáš na nomální lidské stravě. 

0 0
možnosti

Jolana05

23. 1. 2011 0:52
Re: Já bych, autorko, dodal

to je taky možnost, prostě si to nepřipouštět a je pravda, že mysl je všemocná a když si někdo dokáže "nakukat" že mu to dělá dobře, tak to tak bude. Krásný příběh o vaší babičce a věřím, že i pravdivý a ne ojedinělý, jen podotýkám, že před 90 lety nebylo naše životní prostředí tak zhuntované, lidi se rodili "z čistější" matérie a nenesli si toho v tělech tolik od svých předků. Také to pravé máslo a mléko bylo poctivé, bez náhražek, přidaných látek a taky to do sebe necpali horem spodem jako se to snaží reklamy vnutit dnes nám. Všeho s mírou, že....

0 0
možnosti

Sidonie_11

22. 1. 2011 11:53
Bez mléka ani ránu!

Tak nevím - mléko piju od malička, i když posledních pár let jen párkrát do týdne. A můžu říct, že někdy mám takový "absťák", že si ho prostě MUSÍM při nejbližší příležitosti koupit. Osobně nevěřím tomu, že by mléko bylo pro dospělé až tak škodlivé. Jde určitě i o to, nakolik je ten člověk na mléko zvyklý a jak ho dokáže jeho tělo "přežvejkat". A když cítím, že po něm moje tělo volá, proč se ho nenapít, když mi navíc chutná? ;-)

0 0
možnosti

Sidonie_11

22. 1. 2011 11:54
Re: Bez mléka ani ránu!

P. S.: Poslední asi 2 roky navíc piju mléko hlavně z mlékomatů - je VYNIKAJÍCÍ! R^

0 0
možnosti

Dita_1

22. 1. 2011 10:21
Mleko

je potrava pro telata. S konzumaci mlecnych produktu se dnes spojujenapr. rozvoj cukrovky. Mnozi dospeli spatne travi laktozu, metabolity kaseinu (stejne jako lepku) maji na svedomi udajne az tretinu depresi a uzkosti.

Za nastupem maso-ovo-mlecne propagandy stoji hladova valecna leta vystridana komunismem. Snad lidi prijdou casem k rozumu (napr. v Nemecku uz zacali snizovanim norem na podil bilkovin ve strave pro matersko skoly - cesti predskolaci jich dostavaji 3x vice).

0 0
možnosti

isabell

22. 1. 2011 11:34
Re: Mleko

Máte link na to ttvrzení o cukrovce? Ale od lékařů prosím.

A ti "mnozí" dospělí, to je asi kolik? Říká vám něco pojem evoluce? ;-)

0 0
možnosti

old fashioned Vince VII.

22. 1. 2011 9:50
další z pamfletů, kde 50% bude pro a 50% proti

:-)

0 0
možnosti

isabell

22. 1. 2011 11:40
Re: další z pamfletů, kde 50% bude pro a 50% proti

R^ R^ přesně tak, stačilo si jen tady na blogu najít těch pár posledních článků o mléce a mohla si paní autorka ušetřit práci s psaním a jen sem frknout linky ;-)

http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/159264/Nejvetsi-myty-mediciny-1-Nutno-konzumovat-mleko-a-mlecne-vyrobky.html 

http://marekpapez.blog.idnes.cz/c/161058/Neverte-nesmyslum-o-mlece-a-mlecnych-vyrobcich.html

Doporučuji i diskuse, jsou myslím naprosto vyčerpávající ....

0 0
možnosti

kikinka

22. 1. 2011 9:41
Je vidět,

že jste četla příručku "Odborníkem na výživu snadno a rychle".:-)

0 0
možnosti

kuča

22. 1. 2011 9:28
Vzácná paní......

:-) nejste Vy příbuzná s velikým propagátorem prasečí chřipky a zdůrazňování škodlivosti mléka, na které se může druhý den umřít ?

Vzpamatujte se ! Za války i po válce bylo mléko jednou z nejdostupnějších základních potravin a to se hygiena získávání i prodeje, nedá srovnat z dneškem. Něco o tom vím. Celý život jsem dělal v zemědělství a protože jsme doma měli poměrně velké hospodářství vyrostl jsem vlastně na mléku a chlebě se sádlem.

Je mi 73 a za celý svůj bohatý sportovní život (a že to bylo pádů), jsem dosud neměl jedninou zlomeninu. Troufám si říct, že díky vápníku nasbíraném do plnoletosti mám kosti jako ze železa.

Rozhodně nebudu kvůli vápníku jíst jedny sardinky denně. Zůstanu do smrti už při tom mléku! ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Jsem rozená optimistka, milující život a vše, co s sebou přináší... Ráda cestuju a poznávám nové lidi i jiné kultury. Pracuji jako terapeut a kouč osobního rozvoje www.jolanadominguez.cz.
Mimo jiné se věnuji prodeji šperků a bižuterie z přírodních materiálů a polodrahokamů, které i sama vyrábím. Více na www.aaa-taino-galerie.com