Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xs123

31. 3. 2010 8:46
Porodné jde na luxusní kočárek

V mém okolí se čerstvé matky trumfují, kdo bude mít vymakanější kočárek. Miminu je to jaksi úplně jedno. A že by se kočárek koupil z druhé ruky, to nepřichází v úvahu. A tak se kupují kočáry za 12, 15, 16 tisíc.

0 0
možnosti

Stone_Pilot

30. 3. 2010 20:38
TOP volit

asi nebudu, ale je potřeba nevytrhovat z kontextu - snížení dávek má být kompenzováno zvýšením odpočitatelných položek na děti. Tedy pro méně chápavé - rodičům kteří pracují a platí daně, stát méně sebere. čili jim pro děti zybde více peněz. No a paraziti na dávkách ostrouhají. Je na tom něco špatného? A co se týče porodného - to je opravdu nesmyslná sociální dávka - nejde ani o nemilou ani neočekávanou pohromu, jež by měl stát řešit. Zodpovědní rodiče si výbavu pro dítě  postupně pořídí předem no a ti asociálové to stejně probendí.

0 0
možnosti

Stará kára

30. 3. 2010 17:33
0 0
možnosti

Kimmy

30. 3. 2010 17:29
Matky budou bohuzel volit CSSD

jen jste potvrdila, ze vas predchozi blog nebyl zadna nahoda - vy skutecne pisete instiktem a nikoli s rozmyslem...

Stejne jako hromada dalsich matek v CR mate plnou pusu toho, jak jsou "matky" dulezite a jak stat matky "musi" podporovat - prece bez porodneho, trileteho RP a dalsich vyhod je nemyslitelne, aby nekdo mel deti...

Proc vy mate deti - protoze vam to stat zaplati? Kdyby nebylo porodne, nemela byste deti? CSSD hraje presne na tyhle typy lidi, kteri hlavne chteji mit svoje jiste, mit penize za to, ze se staraji o vlastni deti - nikdy v historii stat neplatil matkam za to, ze se staraji o vlastni deti takovou dobu, jako nyni!!!

Proc nemyslite taky na to, co chystate pro svoje deti? Proc myslite jen na sebe, na sve pohodli? Proc nemyslite na penize, ktere by mohly jit do skolstvi, na verejnou infrastrukturu a dalsi? Proc zanechat detem tak obrovske dluhy - pro vlastni pohodli?

Nize to nekdo hezky napsal - setrete - ale ne na mne... to by taky mohlo byt heslo CSSD volicu...

0 0
možnosti

iacobau

30. 3. 2010 16:53
Rozdáváme víc, než máme

Problém spočívá v tom, že náš stát dlouhodobě rozdává mnohem víc, než kolik získá. Peníze, které mu chybí, si jednoduše půjčí. Jenže státní dluh už dávno překonal bilion korun a stoupá stále výše. A navíc žijeme v době krize. Přesto nám stále mnozí politici slibují, jak budou rozdávat. No fajn, ale pokud nebudeme včas zodpovědní, pak se taky může stát, že jednoho dne přijde někdo cizí a nařídí něco ve smyslu vyšší daně, téměř nulové sociální dávky, státní zaměstnanci na 50% mzdy. A tehdy už bude pozdě něco namítat a chodit do ulic.

Proto raději šetřit hned, i když to bude bolet. A raději dávat daňové úlevy, než vybírat co se dá a pak to "spravedlivě" přerozdělovat. Ale tím spíše máme šanci, že se naše hospodaření může v dohledné době zlepšit.

0 0
možnosti

MarcusAugustus

30. 3. 2010 16:53
Kde šetřit?

Ono když hledat tak pořádně: zdroj Ministerstvo financí ČR 2009: Rozpočet misterstva práce a sociálních věcí 476,5 miliardy korun (Polovina rozpočtu ČR) , dále následuje Ministerstvo školství 125 miliard a obsluha státního dluhu 76 miliard .... nevím nevím...asi bych taky šetřil na něčem co mi tvoří polovinu výdajů..

0 0
možnosti

rojack

30. 3. 2010 16:36
Velmi mi ten váš pláč připomíná:

Šetřit, šetřit, šetřit. Ano, souhlasím. Ale někde jinde než na mě!

Podobně soudruzi říkali: kritika, konstruktivní ano, proč ne? Ale nesmíte kritizovat stranu a vládu!

0 0
možnosti

da.rock

30. 3. 2010 16:22
S tímto programem

bude mít TOP brzy pod 5% hlasů.

Takže je dobře, že ho zveřejnili.

0 0
možnosti

JirkaTA

30. 3. 2010 16:37
Re: S tímto programem

Tak dej hlas Paroubkovi a to samé se stane za 3 roky pod dohledem Měnového fondu.

0 0
možnosti

xurek

30. 3. 2010 16:14
Ach jo

;-D vtipne, nemate ani paru o ekonomice co?  To se nenajde nekde penize? ano je jich tam plno, proto je nutne to vse seskrtat a konecne delat neco s dluhem. :-) Kde nic neni nemuze byt ani socialni podpory velke. Ja bych zrusil i materskou a duchody. Z ceho budou zit? deficitne kdyz se vam to tak libi :-) Napred musite snizit dane nalakat investory vybudovat doboru a zdravou ekonomiku a pak rozdavat prebytek. NE danit kazdou blbost tak aby skrachovalo vse co dane platit muze.

0 0
možnosti

rojack

30. 3. 2010 16:38
Re: Ach jo

Jasně, když je někdo pro deficitní existenci státu, proč nezrušit úplně důchody? Můžeme si deficitní život vyzkoušet nejdřív na důchodcích! Vydrží či nevydrží?

 ----  To je pro zarputilé obhájce dluhu -----

0 0
možnosti

eQuido

30. 3. 2010 15:47
Ach jo.

No a kdybyste nebyla pouze povrchní čtenářka titulků, ale opravdu se zajímala o to, co vám ten spící baron a slizký had říkají, tak byste se dozvěděla, že:

- Změny navrhuje TOP 09 i u přídavků na děti. Místo těchto peněz by dostávaly rodiny větší slevy na dani. Z daní by si lidé mohli odečíst i náklady zaplacené za službu hlídání dětí

- Další dávky s výjimkou mateřské chce strana snížit o 10 procent ...

(obě citace jsou přímo z toho vámi zmiňovaného článku)

Takže, suma sumárum, mi to vychází (zejména podle první odrážky) spíš na podporu pracujících lidí a ti, kdo žijí dlouhodobě jen z dávek, na tom prodělají (neboť neplatí daně).

0 0
možnosti

eQuido

30. 3. 2010 15:49
Re: Ach jo.

Druhou věcí samozřejmě je, jak přesně jsou ta čísla nastavená => jak se to projeví v příjmech jednotlivých sociálních skupin. Ale to už chce kalkulačku a pár hodin času na modelování.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS