Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Renatus Karmín

26. 3. 2010 17:58
Gmur

Koukám, že Gmur je jako vždy ostrá jako břitva. Strašně by mě zajímalo, jestli je tak protivná dopravdy nebo je to jenom hra. Ženy prostě nakoukly do života drsného a bezohledného boje o existenci a zjistily, že to není nic moc. Za nezávislost a soběstačnost se tvrdě platí. Jediný kdo v historii na novém ideovém směru vždy profitoval byl jeho tzv. předvoj (třeba - KSČ předvoj dělnické třídy). No tak feministky jsou zase předvojem žen. Ony si určitě polepší, ale většina normálních žen to jako obvykle odskáče.      

0 0
možnosti

Gmur

30. 3. 2010 11:00
Re: Gmur

ten blog je o tom, ze ji manzel nepomaha. Jolanda se ho snazila primet, ale nefunguje to. To jsem postrehla.

Jinak si plete emancipaci a feminismus. Ta pani je ve sve frustraci ostrejsi nez kdokoliv jiny. Tvrdi, ze feminismus dela ze zen psychicke a vycerpane trosky.

Predstavte si, kdyby ji manzel pomahal, nebo prevzal domacnost. To by byly asi najednou feministky prima, ze jo?

0 0
možnosti

Luisa

26. 3. 2010 13:54
Vám asi k ničemu,

ale nemluvte za ostatní (a už vůbec ne za všechny) ženy :-).

0 0
možnosti

Gmur

26. 3. 2010 9:39
Frustrovana zeny si vybiji vztek

Tak by mel znit nazev clanku. ****Vas manzel vam nepomaha, na vychovu kasle, na pomoc v domacnosti kasle a kdovi co jeste.

Prvni co nepadne frustrovanou slepici?: "Feministky dotáhli dnešní ženy do kouta, ze kterého není úniku.".****Nebyt feminismu tak budete jeste ve vetsim koute, ze ktereho absolutne nebylo uniku. Nemate potrebne informace a vzdelani. V nekterych evropskych zemich platilo toto:

Zena nesmela chodit do prace, kdyz ji to manzel nedovoliul. Jen slepice si v tom lebedily. POkud do prace chodila a vydelavala penize, muz si doma sedl ke stolu a sepsal VYPOVED, kterou zaslal zamestnanci vlastni zeny. Vypoved byla platna a zene to nemusel ani rikat.

Nebo jste si nesmela sama pronajmout byt. Jako zena. A vas majetek byl zpravovan manzelem. Jen jste semohla divat, co dela s vasimi vlastnimi (pravnicky ne-vlastnimi) penezi. *POkud vam nejak feministky zkazily zivot, tak nevim, kam jste mela namireno.

PS:opakovat si zaklady ceske gramatiky, muzete i bez feministek.

0 0
možnosti

admiral666

26. 3. 2010 9:47
Re: Frustrovana zeny si vybiji vztek

Ano, je to tak, necekal bych, ze s tebou, co generuje vetsinou chaoticke zmatecnosti, budu souhlasit - dulezitym ukolem feminismu bylo dosahnout obcanskeho zrovnopravneni v tech vecech typu prace, volby, svepravnost. Dnes ale jiz dosahl sveho a prezil se. Bohuzel aktivistkam se libi aktivizovat, nepracovat a brat za to penize, tak se cpou uz do partnerskych veci, kde je to na kazdem, jak si to udela a ne na socialnim hnuti.

0 0
možnosti

běžný ovčan

26. 3. 2010 9:11
hmm

Seňora Domínguez, su esposo habla checo? 8-o

0 0
možnosti

Jolana05

26. 3. 2010 22:23
Re: hmm

Si, porque?

0 0
možnosti

lopucho

25. 3. 2010 22:07
já budu na mateřský

Pokud budu mít děti. Na nic jiného se netěším tak jak na mateřskou. Pohoda, źádnej stres z práce, děcko pořád spí a já si budu moct chlastat vínečko ze džbánku. Paráda. Když vidím jak to postupuje, doufám že i já se dožiju doby kdy se role naprosto proohodí. My budeme doma a ženy nás budou hezky živit. Nááádhera. To bude piv ;-D;-D

0 0
možnosti

Gmur

26. 3. 2010 9:40
Re: já budu na mateřský

pockejte na realitu;-D;-D

0 0
možnosti

sualk

25. 3. 2010 18:36
Vás omlouvá,

váš věk. Věřte, že životní vztah není problémem emancipované ženy.

0 0
možnosti

lesicatko

25. 3. 2010 21:45
Re: Vás omlouvá,

Ale no, toto už vyvrátila Jirina Šiklová.

Vcelku jasne poukázala na to, že celoživotných vzťahov bude čoraz menej - aj analyzovala dôvody. Je to problém aj emancipovaných žien.

0 0
možnosti

skywolf

25. 3. 2010 17:44
gentlemani

Existence kavalírů a gentlemanů je v přímém rozporu s rovnoprávností obou pohlaví.

Takže, čím méně old school gentlemanů, tím lépe se bude ženám dařit.

0 0
možnosti

Gmur

25. 3. 2010 17:52
Re: gentlemani

tohle muze rict jen naprosto omezeny clovek.

Jinak: "Naucila ses cit? Tak si ty ..... nemysli, ze se k tobe budu chovat slusne!"

0 0
možnosti

lesicatko

25. 3. 2010 17:12
Ano

Máte zčasti pravdu.

Z jednej časti uvoĺnenie žien do pracovného a vzdelávacieho procesu bolo jasnou komparat9vnou výhodou tejto civilizácie - veď zužitkovala naplno ľudské zdroje oboch pohlaví . Na druhej strane hlavne pre ženy vytvorila známe druhé a tretie smeny, teda ženy prevažne aj vychovávali deti aj pracovali. Logicky sa to prejavilo znížením úhrnného indexu plodnosti a ked pribudli dalšie faktory, / globalizácia /  tak sa ukázal aj rub emancipácie. Dnes už muž väačšinou aj keby chcel nedokáže sám zabezpečiť príjem pre celú rodinu - takže dvojpríjmové rodiny sa stávajú štandartom a ženy nepocitujú možnosť voĺby danú emancipačnými snahami. Pociťujú, že musia pracovať a musia vychovávať deti. To je ten tlak, čo citia - a zrejme aj vy. Riešenie je, ale otázne, bud to, čo robia škandinávci, alebo smery idúce z USA zo snahou zarátať výchovu detí a prácu v domácnosdti ako štandartný pracovný proces v národnom hospodárstve odmeńovaný mzdou. Ale v princípe ste mali správny postreh :) 

0 0
možnosti

Gmur

26. 3. 2010 9:44
Re: Ano

Spatne informace.

Zeny pracovaly vzdy. Ono to tak nebylo viditelne. Ostatne stejne jako muzi , z domova.

Vzdy, opakuji. JInak proc se v 19.stoleti kratila pracovni doba deti ? Proc myslite?

0 0
možnosti

Sípomat

25. 3. 2010 16:44
On vás někdo nutí?

Copak nesmíte být ženou v domácnosti? Pokud vím,tak emancipace,celá ta základní myšlenka je možnosti,nikoliv o nutnosti. Máte možnost chovat se tak,jak chcete,ne tak,jak někdo tvrdí,že by se ženy měly chovat.

0 0
možnosti

papaya

25. 3. 2010 16:03
já žasnu, za co všechno feministky mohou...

a když už, tak feministky dotáhlY ...a jiné hrubky. To Vy jste, milá paní, utahaná, Vy máte línýho manžela, Vám to vadí, tak proč obviňujete okolní svět ? Manžela už nepředěláte, začněte u svých dětí. Aby dcera nedopadla stejně...:-P

0 0
možnosti

Gmur

25. 3. 2010 17:53
Re: já žasnu, za co všechno feministky mohou...

R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS