Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kaaczula

1. 10. 2009 9:16
Peníze jako alibi

Já si nemůžu pomoct, ale ohánění se penězmi jako důvodem proč mít či nemít dítě je podle mě akorát výmluva. Pokud děti chci, tak je budu mít a všechno tomu přizpůsobím, ne? Když si uvědomím, že spousta okolních zemí matce přispívá dva týdny před porodem, pak sotva tři měsíce po porodu a dál je nechá bez prostředků, tak mi náš systém pořád připadá pořád dost dobrý. Okolní země jsou na tom s porodností zhruba stejně, takže v penězích bych problém neviděla.

0 0
možnosti
SP

kiv

30. 9. 2009 21:03
Co se do toho stát s*ere?

Každž nechť má dětí tolik, kolik sám považuje za vhodné a potřebné :-)) Nevím však, proč bych ze svých  daní měl  podporovat ty, kteří se takto svoboně rozhodli ...Každého volba, kolik dětí je schopen zaopatřit, dodat jim vzdělání a poslat je do života. Stát, ani výpalné od svých spoluobčanů,  na tohle přeci nepotřebuji ...:-/  

0 0
možnosti
L

Luisa

30. 9. 2009 21:27
Re: Co se do toho stát s*ere?

R^

0 0
možnosti
DH

Denule

30. 9. 2009 18:35
Vaše dítě - Vaše starost i radost

proč bych Vám měla ze svého platu přispívat na Vaše dítě?

Mám svoje děti (pokud mi chcete argumentovat budoucím důchodem) a pracuji tak, abych si je zabezpečila. Kaviár nejíme a rostrhané oblečení taky nenosíme.

A upřímně, nic lepšího než Janotův balíček nemohlo naše děti potkat, protože v budoucnu bychom nemusely mít důchod, i kdybysme každá měly dětí pět! 

0 0
možnosti
DH

Denule

30. 9. 2009 20:10
Re: Vaše dítě - Vaše starost i radost

oprava - roztrhané, psala jsem to při kojení, levou rukou, jedním prstem. Vždy mě namíchne, když někdo automaticky očekává dávky a nepřemýšlí, odkud asi tak pocházejí...

0 0
možnosti
A

antizelenka

30. 9. 2009 17:19
rodíte pro peníze?

mateřská je samozřejmě hezká, na druhou stranu ve většině zemí není tak štědrá jako u nás

P.S. co budeme dělat až nás bude 20 milionů ? 30 milionů ? stále bude priorita se množit co nejvíce?Nebo bude lepší pro nás nastavit jiné ekonomické parametry, mít méně dětí a více se jim věnovat?Kvantita je něco jiného než kvalita

0 0
možnosti
L

lesicatko

30. 9. 2009 17:37
Re: rodíte pro peníze?

Ak si si nevšimla, tak takmer všetky krajiny v EU majú index plodnosti pod 2,1, teda bez imigrácie by v dlhodobom hĺadisku vymierali. Uplne by stačila hodnota okolo tých 2,1 - tú majú v USA. Len kombinácia prisťahovalcov s nekompatibilnou kultúrou a oveľa vyšším indexom plodnosti a súčasne nechuť domácej populácie rodiť vytvára prostredie nezlučiteĺné pre fungovanie veuroatlantickej civilizácie.

To je tá kvantita, ktorá prerazí a zmení demokraciu na diktatúru, práva žien pôjdu dokelu a emancipácia sa bude brať ako slepá vývojová odbočka. Nikde v prírode neexistuje množiť sa dlhodobo pod záchovnú úroveň - takú populáciu vytlačí životaschopnejšia.

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

30. 9. 2009 16:19
.............

Rodina....je základ státu...proto by měla být jeho priorita...A myslím,že větší porodnost je právě lékem na krizi....Více lidí...více poptávky....

0 0
možnosti
VC

vena65

30. 9. 2009 16:23
Re: .............

Ale taky to může být jinak .... více neschopných a nezodpovědných -  více dávek.

0 0
možnosti
M

Michaell

30. 9. 2009 14:46
por no desairar

Jolano Dominguez, vezměte si příklad s Dominikánské republiky,jaká je tam velká bída a co je tam všude dětí.Pochybuji o tom,že tamní vláda něco přidává na děti a pokud ano máte cestu otevřenou.

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

30. 9. 2009 15:17
Re: por no desairar

To je ale kravina....co jste napsal...

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

30. 9. 2009 14:22
Rodím,rodíš,rodíme...

V této diskuzi-je jasně vidět,že si stále tento stát neváží žen a matek...Myslíte,že žena v době antikoncepce,bude chtít být doma za 6800?? Jak může mít ráda, něco co se ani nepočalo tak,že se rozhodne snížit si svou životní úroveň,uskrovnit se,rok nespat, ztrácet kvalifikaci? Pořád píšete,chceš děti trp,méně dej za oblečení, za šminky,za jídlo, za zábavu,prostě neexistuj-jenom roď a vychovávej...Wau.....co vy, chlapi...nechcete si to s námi vyměnit?

0 0
možnosti
J

Jolana05

30. 9. 2009 14:32
Re: Rodím,rodíš,rodíme...

děkuji, vidím, že aspoň někdo umí číst mezi řádky....

0 0
možnosti
O

oslik

30. 9. 2009 13:44
Nemnožte se

Stejně je planeta přelidněná. A až se sem navalej hladové a žíznivé hordy, budeme mít nakonec hlad všichni a podpory na děti zaniknou.

Jinými slovy, jestli chcete děti, spoléhejte na sebe a vy osívejte pole, ať je máte z čeho uživit. Nečekejte na státní přerozdělování.

0 0
možnosti
B

brnl

30. 9. 2009 15:43
Re: Nemnožte se

Oslíku a ty v tomhle případě nečekej na státní přerozdělování až budeš v důchodu.

Co tebe bude opravňovat si myslet že cizí děti na tebe budou odvádět tzv. důchodové a zdravotní pojištění, správně řečeno důchodovou daň aby ty jsi měl důchod a zdravotní péči. ?Takovéhle co dneska říkají že investice do dětí je soukromá záležitost rodin a že si to mají financovat sami těm by tihle potomci měli jednou říci že  financování stáří je také  soukromá věc a pokud někdo neinvestoval do dětí ani si nenaspořil ať si zdechnou hlady někde pod mostem, na takovéhle by ti potomci neměli odvádět nic. 

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

30. 9. 2009 13:32
Dvě poznámky do pranice

1. Podmiňovat pořízení si potomstva dostatečně vysokým úplatkem od státu - to je způsob uvažování, který vede k vyhynutí. Já mám svoje děti rád a kdyby mi stát nedal ani kačku, stejně bych je chtěl.

-

2. Česká republika má 10 miliónů obyvatel. Kdyby tu bylo 5 miliónů obyvatel, bylo by tu líp.

0 0
možnosti
OL

Ondatroň lesní

30. 9. 2009 13:47
Re: Dvě poznámky do pranice

souhlasím zmijáku, stejně půlka volí Jyrkovu vyžírku, takže 5 000 000 jsou debilové.[>-]

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

30. 9. 2009 13:30
Peníze a děti

On argument, že dříve nebyly peníze a děti se rodily, nebo že jsou chudší oblasti, kde se děti rodí, moc neobstojí, protože jednak byla (a je) celkově nižší životní úroveň a tudíž náklady, takže dítě není tak "drahé", nebo není na výběr - žádná nebo mizerná antikoncepce, v životě není na výběr, nebo populační protest či jediná obrana před válečným nasazením jako za války. Jenže dneska to tak není a vzdychyt nad návratem ke starým pořádkům typu "ženská k plotně a k dětem a omezte vzdělanost žen" je taky pěkně hloupé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Jsem rozená optimistka, milující život a vše, co s sebou přináší... Ráda cestuju a poznávám nové lidi i jiné kultury. Pracuji jako terapeut a kouč osobního rozvoje www.jolanadominguez.cz.
Mimo jiné se věnuji prodeji šperků a bižuterie z přírodních materiálů a polodrahokamů, které i sama vyrábím. Více na www.aaa-taino-galerie.com