Jak a koho máme volit?

V poslední době, ať chceme či ne, jsme ze všech stran bombardováni volebními kampaněmi. Pokud noviny nečtete, ani televizi neposloucháte, taky neuniknete.... útočí i z bilboardů a reklam na veřejných prostranstvích.  

Na veřejných sítích se voliči rozdělili do dvou proudů - první je ten, který na zdi prezentuje "toho svého a nejlepšího kandidáta", druhý proud zveřejňuje kritiku a nedostatky kandidátů, odrazujíc ostatní, aby toho kterého volili. Sami nechápou, že i tímto jednání v podstatě podporují toho, koho kritizují, protože i když negativní, je to stále reklama.

Naše energie jde tam, kam jde naše pozornost. To, čemu se věnujeme, to podporujeme. Často jednáme automaticky, neuvědomněle. Zapomínáme, že kritizováním druhého se zabýváme jeho chybami, abychom nemuseli vidět a řešit ty své. Zapomínáme, že lidé okolo nás nám jen zrcadlí naše vlastní nedostatky. Nedostatek na druhém člověku vidíme  zdálky, ale svůj vlastní nevidíme. Stejně to je i u druhých, proto chyby druhých vidíme tak jasně, zatímco svoje vlastní opomíjíme.

A teď zpět k tématu voleb - koho volit, koho zvolit? Kdo je ten nejlepší kandidát? Pokud opravdu chcete něco změnit, začněte sami u sebe - volte sami sebe. Zvolte si žít vědomě a zvolte si měnit svět k lepšímu. Každá velká změna přichází odspoda. K veřejným volbám chodíme, abychom zvolili toho nejlepšího zástupce, který nám bude vládnout. Předáváme svou moc. Doufáme, že udělá všechno za nás. A pak, když se tak neděje, zlobíme se, stěžujeme si...

Je třeba si uvědomit, že vše je v našich rukou a že každý člověk sám má a musí napomoci  ke změně společnosti. Naše společnost je tvořena námi, proto se nejdříve potřebujeme změnit my změněním úhlu pohledu. Každý se bije za svou pravdu a nechápe, že všichni máme pravdu, ale tu svoji. Tu, ke které jsme dozráli. Ten, kdo stále trvá na stejných názorech, se nevyvíjí, stagnuje.

Proto dnešní den vyhlašuji volbou nás samých. Každý, kdo zvolí začít  změnou u sebe, zvolil toho pravého a správného kandidáta. Politiků je pár.  Ale nás jsou miliony. To my jsme ti, kteří tvoří společnost takovou, jaká je a my to můžeme změnit!

Začněme žít uvědomněle, přestaňme žít ve strachu. Volme vědomá rozhodnutí. Už nejsme loutky, které slepě odevzdávají svou moc někomu druhému. Přišel okamžik změny. Teď žijeme uvědomněle, děláme vědomá rozhodnutí, volíme takový svět, jaký chceme mít.

Když se zabýváme sami sebou a jsme ochotni připustit své nedostatky, jen tak můžeme začít s nápravou. Ten, kdo si uvědomí, co by mohl dělat lépe, už vlastně začal... protože vše začíná u myšlenky. Když  začnete měnit sami sebe, začnete tím měnit i své okolí. Už dávno neplatí, že "my dole" jsme jen obyčejní lidé, kteří nic nemůžou změnit, že to můžou jen ti nahoře... Funguje to jen do té doby, než si uvědomíme, že všichni máme stejnou moc a všichni můžeme měnit dějiny. Není třeba začít něčím obrovským. Pro začátek začněme žít uvědomněle a vědomě, přestaňme používat staré převzaté scénáře, kde reagujeme automaticky, aniž bychom přemýšleli o tom, co děláme.

Učme se od svých dětí. Dnešní děti jsou jiné, už se nenechávají zmanipulovat. Chtějí si vše zažít sami, nerady přebírají moudra druhých.

Autor: Jolana Dominguez Carela | pátek 11.1.2013 10:37 | karma článku: 11,05 | přečteno: 924x
  • Další články autora

Jolana Dominguez Carela

Zdraví jako lék

7.2.2014 v 17:59 | Karma: 8,02

Jolana Dominguez Carela

Kdy pomáhat druhým?

11.3.2013 v 12:11 | Karma: 8,38