Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak a koho máme volit?

V poslední době, ať chceme či ne, jsme ze všech stran bombardováni volebními kampaněmi. Pokud noviny nečtete, ani televizi neposloucháte, taky neuniknete.... útočí i z bilboardů a reklam na veřejných prostranstvích.  

Na veřejných sítích se voliči rozdělili do dvou proudů - první je ten, který na zdi prezentuje "toho svého a nejlepšího kandidáta", druhý proud zveřejňuje kritiku a nedostatky kandidátů, odrazujíc ostatní, aby toho kterého volili. Sami nechápou, že i tímto jednání v podstatě podporují toho, koho kritizují, protože i když negativní, je to stále reklama.

Naše energie jde tam, kam jde naše pozornost. To, čemu se věnujeme, to podporujeme. Často jednáme automaticky, neuvědomněle. Zapomínáme, že kritizováním druhého se zabýváme jeho chybami, abychom nemuseli vidět a řešit ty své. Zapomínáme, že lidé okolo nás nám jen zrcadlí naše vlastní nedostatky. Nedostatek na druhém člověku vidíme  zdálky, ale svůj vlastní nevidíme. Stejně to je i u druhých, proto chyby druhých vidíme tak jasně, zatímco svoje vlastní opomíjíme.

A teď zpět k tématu voleb - koho volit, koho zvolit? Kdo je ten nejlepší kandidát? Pokud opravdu chcete něco změnit, začněte sami u sebe - volte sami sebe. Zvolte si žít vědomě a zvolte si měnit svět k lepšímu. Každá velká změna přichází odspoda. K veřejným volbám chodíme, abychom zvolili toho nejlepšího zástupce, který nám bude vládnout. Předáváme svou moc. Doufáme, že udělá všechno za nás. A pak, když se tak neděje, zlobíme se, stěžujeme si...

Je třeba si uvědomit, že vše je v našich rukou a že každý člověk sám má a musí napomoci  ke změně společnosti. Naše společnost je tvořena námi, proto se nejdříve potřebujeme změnit my změněním úhlu pohledu. Každý se bije za svou pravdu a nechápe, že všichni máme pravdu, ale tu svoji. Tu, ke které jsme dozráli. Ten, kdo stále trvá na stejných názorech, se nevyvíjí, stagnuje.

Proto dnešní den vyhlašuji volbou nás samých. Každý, kdo zvolí začít  změnou u sebe, zvolil toho pravého a správného kandidáta. Politiků je pár.  Ale nás jsou miliony. To my jsme ti, kteří tvoří společnost takovou, jaká je a my to můžeme změnit!

Začněme žít uvědomněle, přestaňme žít ve strachu. Volme vědomá rozhodnutí. Už nejsme loutky, které slepě odevzdávají svou moc někomu druhému. Přišel okamžik změny. Teď žijeme uvědomněle, děláme vědomá rozhodnutí, volíme takový svět, jaký chceme mít.

Když se zabýváme sami sebou a jsme ochotni připustit své nedostatky, jen tak můžeme začít s nápravou. Ten, kdo si uvědomí, co by mohl dělat lépe, už vlastně začal... protože vše začíná u myšlenky. Když  začnete měnit sami sebe, začnete tím měnit i své okolí. Už dávno neplatí, že "my dole" jsme jen obyčejní lidé, kteří nic nemůžou změnit, že to můžou jen ti nahoře... Funguje to jen do té doby, než si uvědomíme, že všichni máme stejnou moc a všichni můžeme měnit dějiny. Není třeba začít něčím obrovským. Pro začátek začněme žít uvědomněle a vědomě, přestaňme používat staré převzaté scénáře, kde reagujeme automaticky, aniž bychom přemýšleli o tom, co děláme.

Učme se od svých dětí. Dnešní děti jsou jiné, už se nenechávají zmanipulovat. Chtějí si vše zažít sami, nerady přebírají moudra druhých.

Autor: Jolana Dominguez Carela | pátek 11.1.2013 10:37 | karma článku: 11,05 | přečteno: 924x
  • Další články autora

Jolana Dominguez Carela

Proč už nechci, aby mi manžel pomáhal

Zná to myslím každá hospodyňka...pro neustálé točení okolo rodiny a práce jí nezbývá čas na to, co by chtěla dělat. Ráno vstát, nachystat rodinku, letět do práce, po práci letět do obchodu nakoupit, pak domů vařit, prát, žehlit, úkoly s dětmi, večer padnout do postele a možná někdy i ...

11.7.2014 v 15:25 | Karma: 18,18 | Přečteno: 1305x | Společnost

Jolana Dominguez Carela

Proč žáci nerespektují učitele?

Jako každá máma, která má dítka ve škole, slýchám každý den co se ve škole stalo. Obě mé dcery chodí každá do jiného ročníku jiné školy. To, co doma vypráví, se podobá jako vejce vejci. Takže - kde se stala chyba?

5.3.2014 v 20:03 | Karma: 16,69 | Přečteno: 2200x | Diskuse| Společnost

Jolana Dominguez Carela

Zdraví jako lék

Zvykli jsme si často mluvit o svých neduzích, o nemocech a všem co s nimi souvisí. Už od malička jsme udržovaní ve strachu z nemoci, která nemá nic jiného na práci, než na nás číhat na každém kroku, aby udeřila, když nebudeme dostatečně pozorní a nebudeme mít všechna očkování. Bojíme se stát v tramvaji vedle člověka, který kašle nebo kýchá, abychom se nenakazili. "Dej pozor, abys něco nechytla" nebo "raději k ní nepůjdu, ještě bych to od ní chytla" a podobné hlášky zná asi každý z nás

7.2.2014 v 17:59 | Karma: 8,02 | Přečteno: 249x | Diskuse| Ostatní

Jolana Dominguez Carela

Jak mít radost každý den

Už odmala miluju vůni vzduchu. Svět umí vonět v tolika různých odstínech...Třeba u moře...Když jsem byla poprvé u moře, bylo mi asi 7 let, vdechovala jsem tu úžasnou vůni, kterou jsem dosud neznala. Vonělo to tam tak jinak...trochu po rybách, ale příjemně...a taky po řasách. Sbírali jsme s bratrem mušličky a dávali je do sáčku (no ano, v té době jsem nevnímala, že uvnitř jsou živí tvorčci, kteří zbytečně uhynou) a před odjezdem, když jsme sáčkem pohnuli, poznali jsme druhou tvář "vůně" moře...

6.1.2014 v 8:33 | Karma: 14,17 | Přečteno: 430x | Diskuse| Ostatní

Jolana Dominguez Carela

Kdy pomáhat druhým?

My lidé rádi pomáháme. Když vidíme problémy druhých, snaději zapomínáme na ty vlastní. Učili nás, že máme pomáhat slabším, starším, postiženým, že nemáme být lhostejní k ostatním. Kdo z nás už někdy nezažil, že máme chuť a vůli pomáhat, ale druhá strana místo, aby nám vděčně poděkovala, nás kritizuje.... Pomáháme a nakonec z toho vycházíme jako špatní my.....Proč?

11.3.2013 v 12:11 | Karma: 8,38 | Přečteno: 364x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1620x
Jsem rozená optimistka, milující život a vše, co s sebou přináší... Ráda cestuju a poznávám nové lidi i jiné kultury. Pracuji jako terapeut a kouč osobního rozvoje www.jolanadominguez.cz.
Mimo jiné se věnuji prodeji šperků a bižuterie z přírodních materiálů a polodrahokamů, které i sama vyrábím. Více na www.aaa-taino-galerie.com