Jolana Dominguez

Letošnímu roku vládnou modré šperky!

15. 04. 2012 16:42:57
Konečně jsem se dočkala. Letos vládne šperkům modrá barva! Mezi mé nejoblíbenější polodrahokamy patří nebesky modrý kámen, který původem pochází z Karibiku, konkrétně z Dominikánské republiky. Každý kámen je jedinečný svou kresbou, barvou, prolínání bílé do modré, v jednom kameni můžete najít několik různých odstínů modré od světlounké až po tmavou.


V roce 1974 přinesl zajímavě modrý kus horniny jistý člen mírových sborů svému klenotníkovi, zda by mu z něj nemohl vyrobit šperk pro manželku. Místní klenotník Mendez tak vytvořil první šperk z dolphine stone neboli larimaru. Kámen pak pojmenoval po své dceři Larise, které zkráceně říkali Lari a slůvka Mar - to pro krásnou modrou barvu (Mar znamená španělsky moře).

Od té doby se larimar rozšířil do všech koutů světa a dnes ho můžeme najít už i u nás.

Kabošony nejvyšší kvality, určené pro výrobu zakázkových šperků:


Prsteny ze stříbra 925, zdobené kabošony larimaru různých tvarů


Přívěsky ze stříbra Ag925 a larimaru


Naušnice ze stříbra Ag925 a larimaru



Šperky s larimarem - levnější varianty


Tento kámen je nejen krásný. Jako každý polodrahokam má i léčivé účinky. Larimar nám pomáhá i s léčivým a evolučním procesem na Zemi. Přináší mír, klid, spirituální harmonii a podporu, abychom na Zemi mohli bezpečně tvořit a žít v radosti. Napomáhá léčit traumata z minulosti, navádí duši zpět na její cestu a vede nás k žití života jako děti. Harmonizuje tělo a duši s novými vibracemi.

Autor: Jolana Dominguez | karma: 10.56 | přečteno: 1503 ×
Poslední články autora